IZVRŠNI ODBOR

Na sjednici skupštine Duga Resa, koja je održana 02.12.2016 , izabran je novi izvršni odbor :

Predsjednik

 DR.MED. JOSIP TRUPKOVIĆ  Prvi i do sada jedini predsjednik STK Duge Rese. On je jedan od najzaslužnijih za stvaranje kvalitete stolnog tenisa u Dugoj Resi. Stvorio je plejadu dugoreških  stolnotenisačica i stolnotenisača u šezdesetim i sedamdesetim godinama prošlog stoljeća. Ta dugoreška djeca su osvajala odličja u Hrvatskoj i diljem tadašnje Jugoslavije. Najpoznatiji njegov učenik je bio Anton Tova Stipančić, koji je pod njegovim okriljem sudjelovao kao najmlađi učesnik svjetskog prvenstva 1965 u Ljubljani i nepunu godinu kasnije osvojio, kao najmlađi, top 12 najboljih jugoslavenskih igrača.

Od 1967 do 2013 živio je i radio kao liječnik u Njemačkoj. Niti tamo nije zapustio svoju ljubav prema stolnom tenisu. I tamo je pokraj svog poziva radio bez naknade kao trener.

Njegova ženska ekipa osvojila je dva puta kup Njemačke i bila je dva puta viceprvak Njemačke te finalist natjecanja velesajamskih gradova. Na tri juniorska prvenstva Europe sudjelovao je kao pomoćni trener reprezentacije Njemačke. Na dva svjetska i jednom europskom prvenstvu bio je liječnik njemačke reprezentacije. U Njemačkoj je osnovao i hrvatsko –njemačko društvo za pomoć Hrvatskoj. U ratnim danima to društvo je dovezlo pomoć dva puta u Karlovac i Dugu Resu, dva puta u Gospić, dva puta Novi Vinodolski, dva puta u Jaškovo i jedan puta u Zagreb. Posebno je ponosan na činjenicu da je proglašen počasnim građaninom  grada Duge Rese. U domovinu se je vratio u mjesecu rujnu 2013 god.

 

Dopredsjednik :

 Vladimir Lux,  Također jedan od zadnjih učenika  trenera Josipa Trupkovića.

Bio je 1972 god. pionirski prvak Jugoslavije. To je bilo dugoreško finale. U finalu je pobijedio Franju Capana. Nakon toga odmah je uskočio u prvu ekipu Duge Rese, gdje je zajedno sa Ivicom Stipančićem, Capanom , Rajčevićem  i Holjevcem uspješno igrao u prvoj jugoslavenskoj ligi. Godine 1974 bio je ekipni Juniorski prvak Jugoslavije. S aktivnim stolnim tenisom prestaje 1978 god. 

U Švicarsku odlazi 1987 god., gdje radi kao stručnjak za medicinsku radiologiju. Sudjeluje na panameričkim igrama za medicinski personal u Braziliji 2000 god. i osvaja drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji te prvo mjesto u paru sa radnim kolegom Nevenom Krivecom. Na svjetskim igrama za medicinsko osoblje 2001 u Francuskoj osvaja drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji i u mješovitom paru sa dr. Mirjanom  Esanović  prvo mjesto. Domovinu se vraća 2000 god. i radi u KBC „Sestre Milosrdnice“ kao ing. medicinske radiologije .

 

Tajnik

 MARKO TOMIČIĆ

Marko igra već dugi niz godina u 2.hrvatskoj stolnoteniskoj ligi. Vodi brigu o toj ekipi i vođa ekipe. 

 

Igrao je na seniorskim turnirima druge kategorije. N kupu grada Rijeke osvojio je drugo mjesto.

 

 

 

 

Ostali članovi izvršnog odbora:

IVO BENIĆ

Ivo Benić je 25 godina bio nogometni djelatnik. U tom vremenu je bio 20 god. aktivni igrač i 10 god. predsjednik NK Mrežnica Zvečaj.

Hobi mu je pčelarstvo.

Predsjednik je Udruge 137. Brigade HV.

Od veljače 2016 je aktivan član u izvršnom odboru STK Duga Resa.

 

VLADIMIR BIONDIĆ

Vladimir Biondić je stolnotenisač iz druge generacije razvoja stolnog tenisa u Dugoj Resi.

Bio je uspješan na pionirskim turnirima. Rano je napustio  „ozbiljan „  stolni tenis.

Kasnije je vodio ekipe Pamučne industrije Duge Rese na tri „Tekstilijade“ u stolnom tenisu, gdje su osvajali i prva mjesta. Sada „trenira“ stolni tenis redovito jedan puta tjedno sa „penzičima“ . Osim toga pomaže dr.Trupkoviću u radu sa mladima.

U svom životu je bio aktivan u više sportova. Tako je osnovao košarkaški klub Polet i u tom klubu radio kao trener. Nadalje je bio pokretač tenisa u Dugoj Resi, a sudjelovao je i u osnivanju planinarskog društva.
Hobi su mu pčelarstvo i ribolov.

 

DAMIR ŠPEHAR

Od osnutka STK Duga Resa, Damir Špehar je član kluba i aktivno je sudjelovao u svim akcijama našeg kluba. Igra redovito u županijskoj ligi. U Generalskom Stolu je organizirao više veteranskih turnira (turniri povodom obljetnice akcije “Oluja” i turnir “Sveta tri kralja”).

Hobiji su mu ribarstvo i gljivarstvo.

 

 

 

 

 

ZDRAVKO BAJAC

Zdravko Bajac je član kluba od osnutka. I on je aktivno radio na uređenju naše male dvorane. Igra u županijskoj ligi i redovito prakticira svoj hobi stolni tenis.

Na sportskim igrama metalaca Hrvatske u Zatonu kraj Zadra osvojio je u pojedinačnoj konkurenciji treće, a u Poreču drugo mjesto.

Comments are closed.